مزایای پروبیوتیک ها برای زنان

مزایای پروبیوتیک ها برای زنان

مزایای پروبیوتیک ها برای زنان : کلیه ابعاد سلامتی زنان ؛ اعم از سلامت استخوان ها ، تعادل هورمونی ، تعادل PH ، آندومتریوز ، سلامت و بهداشت دستگاه تناسلی ، باروری و بارداری ، سلامت پوست ، سرطان و غیره ؛ تحت تاثیر باکتری های پروبوتیک قرار دارند.

تاثیر پروبیوتیک ها در کاهش وزن :

مبتنی بر مطالعات انجام شده و نتایجی که از آن در نشریه  Nutrition؛ انتشار یافته است می توان گفت که برخی از پروبیوتیک ها نقش موثری در کاهش وزن دارند.

بر اساس این مطالعات می توان اذعان داشت ؛ پروبیوتیک هایی که حاوی L.rhamnosus هستند ، در کاهش وزن بانوان نقش قابل توجهی دارند.

تا مزایای پروبیوتیک ها برای زنانجایی که کاهش وزن در خانم هایی که پروبیوتیک مصرف می ‌کنند ، نسبت به افرادی که در برنامه غذایی خود از این باکتری مفید استفاده نمی کنند ؛ دو برابر بیشتر است.

با توجه به مطالعه صورت گرفته در زمینه مصرف پروبیوتیک ها و تاثیر آن در کاهش شاخص توده بدنی و نتیجه ای که از آن در نشریه Food Sciences ، انتشار یافته است ؛ می توان گفت که چنانچه پروبیوتیک ها به مدت دو ماه یا بیشتر به مصرف برسند قاعدتا در کاهش شاخص توده بدنی تاثیر بسزایی خواهند داشت.

لازم به ذکر است که شاخص توده بدنی ( BMI ) فاکتوری است که از آن در راستای تعیین وزن نرمال ، تعیین میزان اضافه وزن ( چاقی ) و همچنین تعیین کمبود وزن ( لاغری غیرطبیعی ) استفاده می گردد.

توجه داشته باشید که برای محاسبه شاخص توده بدنی می بایست وزن فرد را ( با واحد کیلوگرم ) ، تقسیم بر قد فرد ( با واحد متر ) به توان دو نماییم.

چنانچه شاخص توده بدنی به دست آمده ، کمتر از 18.5 باشد بیانگر لاغری غیرطبیعی بوده و در صورتی که این عدد بین 18.5 تا 24.9 باشد ، به معنای طبیعی بودن وزن خواهد بود.

باید توجه نمود که شاخص توده بدنی 25 یا بزرگ تر از آن ، مبین اضافه وزن می باشد و چنانچه این شاخص از عدد 30 تجاوز نماید ، دال بر چاقی فرد خواهد بود.

چاقی به ترتیب در 3 درجه تقسیم بندی می شود که عبارتست از :

  1. چاقی درجه یک : شاخص توده بدنی بین 30 الی 34.9
  2. چاقی درجه دو : شاخص توده بدنی بین 35 الی 39.9
  3. چاقی درجه سه : شاخص توده بدنی ۴۰ به بالا

تاثیر پروبیوتیک ها در کاهش احتمال دیابت نوع ۲ :

بر اساس مطالعات صورت گرفته ، گفته شده است که باکتری های پروبیوتیک نقش تاثیرگذاری در کاهش احتمال دیابت نوع ۲ و نیز عدم تحمل گلوکز دارند.

مزایای پروبیوتیک ها برای زنان در دوران بارداری

پروبیوتیک ها از راه های مختلفی بر روی باروری و بارداری تاثیر می گذارند که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم نمود.

  • تاثیر پروبیوتیک ها در کاهش چاقی ناشی از بارداری :

معمولا خانم ها یک سال بعد از زایمان ، با اضافه وزن و چاقی بخصوص در ناحیه میان تنه مواجه می شوند. با توجه به مطالعات انجام شده در خصوص تاثیر پروبیوتیک ها بر چاقی ناشی از بارداری ، باید گفت در بانوانی که مصرف پروبیوتیک را در برنامه خود دارند ، آمار چاقی بارداری یا چاقی میان تنه تنها ۲۵ درصد است ؛ این در حالی است ‌که این آمار در خانم هایی که پروبیوتیک مصرف نمی کنند و رژیم غذایی عادی دارند تقریبا ۴۳ درصد می باشد.

  • تاثیر پروبیوتیک ها در کاهش احتمال زایمان زودرس :

بر اساس مطالعات صورت گرفته در این زمینه و نتایج منتشر شده از آن در نشریه BMJ Open ، می توان گفت خانم هایی که پروبیوتیک مصرف می کنند بسیار کمتر از دیگر بانوان در معرض خطر زایمان زودرس و نیز بروز وضعیتی به نام پره اکلامپسی ( pre-eclampsia ) قرار دارند.

ناگفته نماند که وضعیت پره ‌اکلامپسی ، در اثر بالا بودن فشار خون در بارداری و آسیبی که به دنبال آن بر کبد و کلیه ها وارد می گردد ؛ رخ می دهد.

منظور از زایمان زودرس ، تولد جنین پیش از هفته سی و هفتم بارداری می باشد که می تواند بر سلامت جسمی جنین و عدم رشد کافی وی تاثیر سوء بگذارد.

  • تاثیر پروبیوتیک ها در محافظت از زنان باردار در مقابل باکتری لیستریا مونوسیتوژنز :

لیستریامزایای پروبیوتیک ها برای زنان مونوسیتوژنز ، نوعی باکتری‌ بیماری زا است که بی‌ هوازی بوده و می تواند در فضای فاقد اکسیژن نیز زنده مانده و به حیات خود ادامه دهد.

در واقع می توان گفت که باکتری لیستریا مونوسیتوژنز ، یکی از بدترین عوامل بیماری زایی است که می تواند در اثر عفونت مواد غذایی بروز نماید.

این باکتری می تواند از غذاهای فرآوری شده ، گوشت خام ، میوه و سبزیجات ، انتقال یابد و سلامت بدن بویژه سلامت خانم های باردار را به مخاطره بیاندازد.

حال آن که پروبیوتیک ها از بانوان بخصوص خانم های باردار ، در برابر باکتری لیستریا مونوسیتوژنز ، محافظت به عمل آورند.

  • تاثیر پروبیوتیک ها در محافظت از بدن در برابر فلزات سنگین :

مصرف پروبیوتیک های حاوی L.rhamnosus می تواند در برابر فلزات سنگین ؛ نظیر جیوه و آرسنیک ، از بدن خانم ها محافظت به عمل آورد.

  • تاثیر پروبیوتیک ها در کاهش احتمال آلرژی و اگزما در نوزاد :

با استناد به مطالعات انتشار یافته در نشریه  PLOS Medicine، باید گفت که مصرف پروبیوتیک ها در اواخر دوران حاملگی ، ‌سبب کاهش ریسک ابتلای نوزاد به انواع آلرژی و اگزما خواهد شد.

مقصود از اگزما در حقیقت ، التهاب پوست می باشد که غالبا با سرخی پوست ، ضخیم شدن و نیز پوسته شدن آن توأم است. لازم به ذکر است که برخی عوامل محیطی مانند کمبود رطوبت می توانند در بروز و حتی تشدید اگزما تاثیر گذار باشند.

توجه داشته باشید که تماس پوست با مواد محرک‌ ؛ نظیر الکل و لباس های چسبان و پشمی و همچنین صابون های معطر می تواند سبب افزایش علائم اگزما گردد.

افرادی که به اگزما مبتلا هستند ، نسبت به عفونت های ویروسی ، باکتریایی و قارچی حساس می باشند. ناگفته نماند که اگزما در برخی موارد ممکن است منجر به ابتلا به آسم یا آلرژی شود.

پاسخ

Call Now Buttonتماس با دکتر